Home » Amerikaans Roulette Tactiek

Amerikaans Roulette Tactiek

Amerikaans roulette. De één is er dol op, de ander vermijd deze vorm van roulette het liefst. Dat heeft te maken met het grotere huisvoordeel dat Amerikaans roulette heeft als je het vergelijkt met Europees en Frans roulette. Desalniettemin wordt het wel veel gespeelt en  zijn er daarom ook genoeg tactieken, systemen en strategieën voor Amerikaans roulette bedacht. Ben jij benieuwd naar deze tactieken, systemen en strategieën voor Amerikaans roulette? Lees dan maar snel door!

Tactieken  

Ten eerste is het goed om het verschil tussen een tactiek en een strategie te weten. Het is namelijk niet hetzelfde, ook al wordt dat wel vaak gedacht. Ik zal je uitleggen wat het verschil is. Bij een tactiek bepaal je zelf hoe je gaat inzetten. Een tactiek voor roulette is dus redelijk subjectief. Het inzetten wordt wel gedaan via een omlijnd plannetje namelijk een inzetschema. Aan de hand van dit schema kan je inzetten tijdens het spelen van Amerikaans roulette. Er is heel veel geschreven over bepaalde winnende tactieken die je kan gebruiken tijdens het spelen van Amerikaans roulette. Maar ook veel van die teksten zijn misleidend. Zo zitten er websites tussen die schrijven over veelbelovende tactieken die eigenlijk helemaal geen winst kunnen behalen. Echter zijn er zelfs websites die over tactieken schrijven die je heel goed kunt hanteren op de roulette tafel maar eigenlijk statistisch altijd in je nadeel spelen. Dat wil je natuurlijk niet hebben.

Strategie

Een strategie is wel wat diepgaander dat een tactiek. Bij een strategie is het namelijk zo dat je inzet via een mathematisch inzetplan dat dus dusdanig bekend is onder de roulette spelers. Ook hebben strategieën namen. Meestal zijn de strategieën vernoemd naar de bedenkers van de strategieën. Een voorbeeld daarvan is is de Martingale strategie bedacht door Martingale. Er bestaan vele soorten strategieën die je kunt toepassen tijdens het spelen van Amerikaans roulette. Of er een winstgevende roulette strategie bestaat? Ja en nee. Wiskundige zullen je vertellen dat er geen winstgevende strategie bestaat. Op langer termijn zul je bijna altijd verliezen. Dit kun je in principe niet echt tegenspreken maar het is belangrijk om ook te weten dat dit een theoretisch principe is. In de praktijk kan het namelijk heel anders gaan. Ondanks dat er altijd een huisvoordeel zal zijn, is het zeker niet onmogelijk om op langer termijn aan de winnende hand te zijn.  

De strategie moet natuurlijk wel een hoge slagingskans hebben. Een eenvoudige strategie, waar je simpelweg alleen maar op een reeks bepaalde getallen moet inzetten, heeft haast nooit een hoge slagingskans. Daarvoor moet je toch echt een wat moeilijkere strategie gebruiken. De enige uitzondering is het inzetten op rood/ zwart en even/ oneven. Als je op deze inzetmogelijkheden je gok waagt, is er zeker wel een kans dat je kan gaan winnen.

Systeem

Wat vaak door elkaar wordt gehaald zijn de termen ‘strategie’ en ‘systeem’. Mensen denken vaak dat dit hetzelfde is, maar dat is niet helemaal waar. Een roulette systeem bestaat altijd uit meerdere opeenvolgende inzetten. Hieraan zitten wel vaste regels vast. Het allermakkelijkst systeem om toe te passen tijdens Amerikaans roulette, is om 1 fiche bij elke worp in te zetten op een enkelvoudige kans, zoals zwart. Systemen zijn over het algemeen veel makkelijker toe te passen dan een strategieën.

Hieronder vind je een aantal roulette strategieën en systemen die je zeker kan uitproberen aan de roulette tafel tijdens een potje Amerikaans roulette.

 • Martingale strategie
 • Labouchère
 • One Hit Wonder
 • Paroli strategie
 • Pivot
 • Het Burenspel
 • Flieger
 • Kolommen systeem
 • Ascot
 • Dealer signature
 • Fibonacci

Tactieken, strategieën en systemen. Probeer het allemaal een keertje uit. Zo kom je er achter wat het beste bij jou past en wat je nou echt leuk vind om toe te passen tijdens het spelen van Amerikaans roulette!