Home » Spelregels Amerikaans roulette

Spelregels Amerikaans roulette

Veel mensen die roulette willen spelen denken dat er grote verschillen bestaan tussen de verschillende versies van roulette die op de markt terug te vinden zijn. Dat is niet echt het geval. Het speelveld ziet er in het merendeel van de gevallen namelijk in grote lijnen hetzelfde uit, alleen zijn er een aantal verschillen op vlak van spelregels die opgemerkt moeten worden. We moeten wat dit betreft vooral het verschil bekijken tussen de spelers van Amerikaans enerzijds en Europees of Frans roulette anders. Amerikaans roulette was verschillende jaren het vaakst gespeelde roulette spel bij menig aantal (online) casino. Tegenwoordig kiezen het merendeel van de goktenten er voor om meerdere roulette versies aan te bieden. Op deze manier kan de speler zelf kiezen bij welke versie hij of zij zich het beste voelt. Voel je, je evenwel wel aangetrokken tot het uitdagende karakter van Amerikaans roulette? In dat geval zetten we graag even de exacte spelregels voor jou op een rijtje!

Enkele en dubbele nul op het speelveld

Het eerste wat je moet weten vooraleer Amerikaans roulette te spelen is dat er niet alleen een enkele, maar ook een dubbele nul op het speelveld is terug te vinden. Dit lijkt op het eerste zicht slechts een klein verschil, maar in de praktijk is het dat zeker niet, in tegendeel. Deze extra nul zorgt er namelijk voor dat het voordeel van het huis bij Amerikaans roulette aanzienlijk hoger ligt in vergelijking met gewone, klassieke roulette. Het voordeel van het huis wordt nog verder verhoogd omdat je, je bij Amerikaans roulette niet kan beschermen tegen het extra risico dat de twee nullen met zich meebrengt. De spelregels Amerikaans roulette staan immers niet toe dat er gebruik wordt gemaakt van regels zoals “En Prison” of “Surrender”. Deze regels laten je inzet één extra ronde staan wanneer de kogel op de nul valt of keren je de helft van je inzet terug uit bij een verliesbeurt. Helaas ontbreken deze regels bij Amerikaans roulette.

img_3

Wel of geen burenspel?

Over de spelregels Amerikaans roulette is door de jaren heen heel veel gezegd en geschreven. Veel spelers denken dan ook dat er bij Amerikaans roulette geen sprake is van het zogenaamde burenspel. Dat is in het merendeel van de gevallen echter wel zo. Het burenspel maakt het mogelijk om niet alleen op het getal dat je buikgevoel aangeeft in te zetten, maar ook op diens directe en / of indirecte buren. Op deze manier wordt je kans op winst vergroot, alleen moet je er wel rekening mee houden dat er zo ook meer geld wordt ingezet. In ieder geval hoeven liefhebbers van het burenspel dus helemaal niet te wanhopen, ook wanneer je Amerikaans roulette speelt is het zonder probleem mogelijk om hier gebruik van te maken.

Heel veel inzetmogelijkheden

De verdere spelregels Amerikaans roulette zijn eigenlijk hetzelfde als deze van Europees of Frans roulette. Met andere woorden, je beschikt als speler over de mogelijkheid om twee verschillende soorten weddenschappen te plaatsen. Of je gaat voor een zogenaamde inside bet of je geeft de voorkeur aan een outside bet. We zetten de beide mogelijkheden graag even voor jou op een rijtje:

Inside bet bij Amerikaans roulette

Een inside bet kunnen we ook een straight bet noemen. Dergelijke inzetten brengen het meeste risico met zich mee, maar leveren je ook het meest geld op wanneer de weddenschap wordt gewonnen. In dit geval kies je er voor om fiches te plaatsen op één of indien je dat wenst meerdere getallen die zich in het speelveld bevinden. Je kan er evenwel ook voor kiezen om je fiches te plaatsen op de lijn tussen twee getallen. Op deze manier speel je met een split en dus op twee nummers tegelijk. Zo kan je het risico toch een klein beetje beperken.

Outside bet bij Amerikaans roulette

De tweede inzetmogelijkheid die wordt gecreëerd door de spelregels Amerikaans roulette is de zogenaamde outside bet. In dit geval wordt er geen inzet geplaatst op een specifiek getal, maar wordt er voor gekozen om geld in te zetten op bijvoorbeeld de kleur rood of zwart, even of oneven getallen, of de getalgroepen tussen 1-18 of 19-36. Dergelijke outside bets zijn in het bijzonder populair omdat het risico op verlies er danig door kan worden beperkt.